Do sada smo sav uspeh postigli isključivo radom. Ponosimo se i ličnim preporukama naših zadovoljnih korisnika, našim referencama!

REČ OSNIVAČA


Firma je osnovana 1986. godine. U početku se bavila izradom antena, interfejsa, instalacijom i popravkom bežičnih telefona velkog dometa: JAGUAR, SUPERFON, JAPAN MEG, JET FONE, SPACE MASTER a kasnije i mnogo boljih i savremenijih: SANYO (CLT-55, CLT-65, CLT-75), SENAO (SN-258, SN-258 STAR, SN-258 NEW STAR, SN-358, SN868, SN-888, SN-568), ALCON i drugih.

U to vreme projektovali smo i razvili sistem za pretvaranje radio telefonske veze (iz bežičnog telefona velikog dometa) u normalnu žičanu vezu. Konstruisali smo i elektronski interfejs PRATEL SISTEM koji nam je to omogućio. Taj sistem je mnogo pomogao raznim malim i velikim firmama, kao i privatnim licima da reše problem telefoniranja kada još i nije bilo mobilnih telefona, a fiksna telefonija je bila slabo razvijena. Danas je sve to neka vrsta istorije.

Kao radio amater operator, član Saveza radio amatera Srbije i Narodne tehnike, istovremeno i specijalista za radio veze dobrovoljno sam radio na mnogim radnim i istraživačkim akcijama u bivšoj Jugoslaviji u organizovanju radio-amaterske veze između radnih akcija u mnogim mestima i štaba radnih akcija u Beogradu kao i istraživačkih akcija i štaba istraživačkih akcija. Bilo ih je mnogo. Entuzijazam je bio osnovni pokretač za takvo angažovanje. Održavao sam i kurseve za radio amatere na raznim radnim i istraživačkim akcijama.

Stručnost i veliko volontersko iskustvo u ovom poslu rodilo je ideju i pronašlo pravo mesto u profesionalnom bavljenju radio vezama za privremeno korišćenje. Uočena je potreba za obezbeđivanjem privremenih sistema radio veza za: snimanje filmova, reklamnih spotova, obezbeđivanja i organizacija velikih muzičkih koncerata, kulturnih manifestacija, sportskih takmičenja, političkih kampanja stranaka i izbora, mitinga, raznih kongresa, auto-moto trka, relija, karavana, pratnji, vežbi, Maratona, biciklističkih trka, planinarskih aktivnosti, splavarenja, alpinističkih akcija, orijentiringa, lovačkih, ribolovačkih, sportskih takmičenja na vodi i u vazduhu i svih drugih događaja.

Na vreme i dobro isplanirana, konfigurisana i organizovana radio veza daje kvalitetniju, precizniju, pouzdaniju i sigurniju organizaciju i u svemu je kao investicija uštede novca i vremena.

Naša preporuka je da nas unapred kontaktirate još u pripremi i odlučivanju o potrebama i obimu opreme radio veze za svaki događaj. Mi ćemo Vam pomoći da na najbolji način to zajedno uradimo.

Dugogodišnjim bavljenjem ovim poslom, uz istovremeno praćenje svih novih tehničkih dostignuća i trendova u ovoj oblasti postigli smo regionalnu i međunarodnu afirmaciju.

Posedujemo sopstveni adekvatan poslovni prostor sa velikim parkingom, dozvole za frekvencije, iskusne i stručne kadrove, kvalitetnu, raznovrsnu i brojnu tehniku, dodatnu opremu, delove i instrumente.

Želja nam je da budemo lideri u poslu, da modernizujemo i usavršavamo organizaciju da stalno obnavljamo opremu, savremenijom i zapošljavamo mlade stručne kadrove i dinamički učestvujemo u svim dostignućima i potrebama u ovoj oblasti.

Do sada smo sav uspeh postigli isključivo radom. Ponosimo se i ličnim preporukama naših zadovoljnih korisnika, našim referencama, a pored toga WEB stranica je neka vrsta našeg poziva vama za nove poslove i saradnju.

 

Aleksandar Blagojević